Cea de-a doua ediție a taberei de antreprenoriat „GoBiz”, organizată de către Societatea Antreprenorială a Academiei de Studii Economice din București, a fost organizată la Moieciu de Sus în perioada 22-25 noiembrie 2018, studenții participanți bucurându-se de cursuri de antreprenoriat și dezbătând, în grupul creat, diverse idei sau oportunități de afaceri. Au fost selectați în această tabără studenții care au participat la concursul de idei de afaceri desfășurat în săptămâna anterioară, tabăra fiind concepută ca o extensie a concursului, cu scopul de a-i ajuta pe studenți să își cristalizeze și mai mult ideile de afaceri.

Plecarea a avut loc joi, la ora 14.30, punctul de întâlnire pentru îmbarcarea în autocarul care avea să părăsească Bucureștiul încețoșat și friguros pentru un Moieciu însorit și călduros fiind stabilit în curtea căminelor Moxa, „la barieră”. Odată ajunși la destinație, studenții s-au cazat și au luat cina, după care seara a fost dedicată unor exerciții de cunoaștere reciprocă (având în vedere diversele facultăți de la care proveneau participanții ), organizate de Ioan-Vlăduț Nuțu, trainer la YES Academy. După aceste exerciții au fost începute diverse jocuri de societate, precum Activity, Citadels, jocuri de cărți sau table.

A doua zi a taberei, vineri, a fost alocată exercițiilor de soft skills, conduse tot de Vlăduț Nuțu. S-a lucrat în grupe, în jocuri de rol, care au avut scopul de a-i face pe studenți să activeze în echipă și să comunice mai bine, de multe ori scoțându-i chiar din zona lor de confort pentru a-i forța să caute soluții inovatoare la situațiile date. „Jurnalul de știri”, „Podul” sau „Podul lui DaVinci” au fost doar câteva dintre activitățile desfășurate, fiecare dintre ele finalizându-se cu sesiuni de debriefing care trimiteau la cultura și competențele antreprenoriale pe baza experiențelor proprii ale celor direct implicați. Pentru ultima activitate a zilei, studenții, împărțiți în trei grupe a câte șapte, au avut la dispoziție trei ore pentru a pregăti o scenetă. Apoi, seara, cu începere de la ora 21, sala de curs s-a transformat în scenă de teatru, echipele prezentându-și scenetele în fața publicului format din colegi, tote având o puternică notă comică. Mai mult decât atât, trebuie spus că cerințele jocului prevedeau ca vestimentația scenică și decorul să fie improvizații din obiectele disponibile în pensiune, pentru a stimula gândirea creativă.

Cea de-a treia zi, sâmbătă, a fost stabilită pentru cursurile de hard-skills. În prima jumătate a zilei, până la pauza de prânz, studenților le-a fost prezentat modelul Lean Canvas, după care, împărțiți în echipe de doi, au primit câte un carton de dimensiune A0, post-it-uri și carioci pentru a-și completa „canvas”-ul propriei idei de afaceri. După pauza de prânz și o oră liberă, munca la acest exercițiu a continuat, pentru ca seara să se încheie cu prezentările fiecărui canvas în parte.

În fine, în ultima zi, cele două ore și jumătate avute la dispoziție până la plecarea înapoi spre București au fost utilizate pentru a le prezenta cursanților câteva dintre secretele unui „elevator pitch” de succes, studenții primind apoi un șablon pe care l-au completat cu propria idee de afaceri și care le-a permis, fiecăruia, să țină un „hotseat pitch” de un minut în fața grupului. Nu în ultimul rând, ultima oră dinaintea plecării a constat într-un feedback general al întregii experiențe de patru zile, impresia comună fiind cât se poate de bună, la fel și cele 12 grade din termometre pe final de noiembrie…

 

Tabăra de antreprenoriat „GoBiz”, ediția a II-a

22-25 noiembrie 2018, Moieciu de Sus

Studenți participanți: 21

Album foto disponibil AICI

Categories:

Tags:

No responses yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii recente