Luni, 1 octombrie 2018, începând cu ora 17, în Aula Magna, Societatea Antreprenorială Studențească (SAS) a Academiei de Studii Economice din București a participat la deschiderea festivă a noului an universitar organizată de către Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ). Studenții prezenți la deschidere au primit câte un exemplar al broșurii „Mic ghid de supraviețuire pentru tinerii antreprenori”, publicată de SAS în anul 2017. Broșura este împărțită în cinci capitole care le prezintă studenților informații utile în vederea lansării în antreprenoriat: 1. De ce să devii antreprenor?; 2. Înființarea de societăți în România; 3. Lean Canvas – un instrument util; 4. Ce este un Pitch? Sfaturi pentru o prezentare de succes; 5. Posibilități de finanțare/sprijin pentru start-up-uri.

 

În același timp, prof. univ. dr. Mihaela-Cornelia Dan, coordonatorul proiectului, a luat cuvântul pentru a le prezenta studenților activitatea și obiectivele Societății Antreprenoriale Studențești. În expunerea sa, dna. prof. Dan a ținut să sublinieze că SAS își propune să promoveze antreprenoriatul ca alternativă la angajare. În contextul în care mulți dintre antevorbitori, atât directori de companii, cât și cadre didactice, au reliefat schimbările pe care inteligența artificială și robotizarea le vor produce în următorii ani în rândul relațiilor dintre angajator și angajat pe piața forței de muncă, antreprenoriatul a fost prezentat ca o soluție pentru studenți de a-și crea propriile locuri de muncă prin înființarea de societăți.

 

În mod similar, europarlamentarul Siegfried Mureșan a remarcat oportunitățile antreprenoriale pe care tinerii le au în ziua de astăzi, îndemnându-i pe studenți să își încerce norocul în afaceri și să nu se dea bătuți, chiar dacă, la început, drumul poate fi anevoios: „Ați primit cu toții un ‘Mic ghid de supraviețuire pentru tinerii antreprenori’. Oportunitățile pentru antreprenori sunt astăzi mai mari ca oricând. Nu vă fie teamă să greșiți. Chiar dacă eșuați cu prima firmă, continuați, încercați cu următoarea. Vă va ieși.

 

 

Revenind la alocuțiunea coordonatorului de proiect, dna. prof. univ. dr. Mihaela-Cornelia Dan a făcut și o prezentare a celei de-a doua ediții a concursului de idei de afaceri „GoBiz”, ce va avea loc în perioada 12-15 noiembrie 2018. Concursul se adresează studenților Academiei de Studii Economice din București care doresc să își deschidă propria afacere. Studenții se înscriu cu o idee de afaceri pe care urmează să o prezinte, sub forma unui pitch de cel mult patru minute, unui juriu format din antreprenori. În urma votului juraților, cele mai bune idei de afaceri vor câștiga, pe lângă premii în bani, participarea la un bootcamp de antreprenoriat organizat la Predeal în perioada 22-25 noiembrie 2018, acolo unde se va lucra aplicat asupra ideii alături de antreprenori consacrați, traineri de soft-skills și alți specialiști în domeniu, astfel încât studenții să își poată contura mai bine ideea, să o aducă mai aproape de realitățile pieței și de transformarea ei în caz real. Nu în ultimul rând, ideile cu cea mai bună dezvoltarea din timpul atelierelor de lucru de la Predeal vor intra într-un program de mentorat și incubare (prima jumătate a anului 2019) în vederea elaborarării planului de afaceri.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii recente