GoBiz 2019 – inscrieri deschise pana pe 12 noi 2019

Ești student ASE și te interesează să devii antreprenor? Intenționezi să te lansezi în afaceri dar nu știi de unde să începi?

Înscrie-te la cea de-a 3-a ediție a concursului de idei de afaceri „GoBiz” organizat de Societatea Antreprenorială Studențească (SAS) a Academiei de Studii Economice din București și poți obține premii în bani și o participare gratuită la BootCamp-ul de antreprenoriat organizat la Predeal unde vei beneficia de traininguri facilitate de antreprenori de succes, cu care vei putea discuta despre ideea ta de afaceri și cum să o poți transforma în realitate.

Ce este concursul „GoBiz”?

„GoBiz” este un concurs de idei de afaceri destinat studenților ASE care doresc să se lanseze în antreprenoriat.

 

Ce trebuie să faci?

 

 • Înscrie-te AICI până cel târziu pe 12 noiembrie 2019 (inclusiv), prezentând, succint, ideea ta de afacere sub forma unui PowerPoint de 4 slide-uri (Template prezentare). Această prezentare ppt o vei folosi la pitch.
 • Ulterior în 4 minute îți prezinți idea în fața unui juriu format din antreprenori în perioada 18 – 21 noiembrie 2019 (data exactă și ora se va comunica ulterior participanților) și poți fi unul dintre cei 20 de câștigători. În această etapă fiecare căștigător/echipă câștigătoare
  primește un premiu de 200 lei.
 • Cei 20 de câștigători/echipe vor putea participa la următoarea etapă a concursului – BootCamp-ul de la Predeal în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie (costurile cu transportul, cazarea și masa sunt acoperite de organizatori) unde pe parcursul a 3 zile participanții își vor fi sprijiniți să își dezvolte idea de afaceri și vor susține o prezentare finală a planului de afaceri. Vor fi premiate cele mai bune participări cu premii în bani (premiul I – 2500 lei, premiul II – 2000 lei, premiul III – 1500 lei).
 • Poți participa individual sau în echipă alături de alți 1-2 colegi cu care ai dori să îți deschizi afacerea.
 • Accentul cade pe IDEEA de afacere, pe originalitatea ei și pe motivația de a fi antreprenor.

 

Secțiuni

 

Te poți înscrie cu o idee care să se încadreze la una dintre următoarele trei secțiuni:

 1. IT & Tech = idee de afacere care are menirea să vină pe piață cu inovații în produse sau servicii informatice ori tehnologice
 2. Antreprenoriat Social = idee de afacere menită a dezvolta, finanța și implementa soluții la problemele sociale, culturale sau de mediu
 3. Open = secțiune deschisă pentru orice alte tipuri de idei de afaceri

 

Etapele concursului și date de reținut

 

Te poți înscrie la concursul de idei de afaceri până cel târziu pe 12 noiembrie 2019 (ora 23:59).

După ce înscrierile se vor închide, urmează cele două etape ale concursului „GoBiz”:

 

 1. Concursul de pitch-uri (în perioada 18-21 noiembrie 2019, în incinta ASE): Vei avea patru minute la dispoziție să îți prezinți ideea de afacere în fața unui juriu compus din antreprenori, utilizând cele 4 slide-uri încărcate în etapa de înscriere. Urmează trei minute de întrebări și răspunsuri. În aceste șapte minute cumulate trebuie să convingi juriul că ideea ta are potențial și că merită selectată pentru etapa următoare a concursului, și anume bootcamp-ul de la Predeal.
 2. Bootcamp de antreprenoriat la Predeal (29 noiembrie – 1 decembrie 2019): Cele mai bune idei de afaceri desemnate câștigătoare în urma concursului de pitch-uri GoBiz câștigă o participare gratuită la bootcamp-ul de antreprenoriat de trei zile. În bootcamp vei lucra aplicat pe ideea ta de afacere alături de antreprenori consacrați, traineri de soft-skills și alți specialiști în domeniu, astfel încât ideea ta să prindă contur și să se apropie și mai mult de piață. Vom lua ideea de la stadiul în care se află și vom lucra la ea pentru a o concretiza într-un plan de afaceri viabil care să te aducă mai aproape de a deveni antreprenor.
 3. Program de mentorat (prima jumătate a anului 2020, București, sediul SAS din Str. Occidentului, nr. 7): Specialiștii din bootcamp-ul de la Predeal vor face o evaluare a muncii depuse în cele trei zile, iar cele trei idei cu cea mai promițătoare creștere vor intra într-un program de mentorat de șase luni. Alături de antreprenori vei lucra și mai intens pentru punerea pe roate a afacerii tale.